Alkuräjähdys on ohi ja synnytystuskista selvitty, Revalvaatio on käynnistynyt

Revalvaatio on syksyllä 2009 perustettu ideologiakriittinen verkkojulkaisu. Julkaisun taustalla on verkosto toisilleen enemmän tai vähemmän tuttuja ihmisiä ympäri Suomea, jotka jakoivat kyllästymisen mielekkään kirjoittamis- ja keskustelualustan puuttumiseen. Julkaisu toimii ei-kaupalliselta, avoimelta ja itseorganisoituneelta pohjalta. Revalvaatio tarjoaa tilan, jolla kukin voi käyttää ja harjoittaa omaa kieltään, kehitellä ideoita ja kirjoittaa omien resurssiensa mukaisesti.

Otamme erittäin mieluusti vastaan kirjoituksia. Julkaisu kehittyy ja sitä kehitetään sen mukaan, mitä kirjoittajat ehdottavat. Aiheemme ovat vaihdellen poliittisia, tieteellisiä ja kulttuurisia, tyylilajit artikkeleja, esseitä, arvioita. Sallimme nimimerkit. Tähän mennessä olemme julkaisseet tekstejä mm. tiedepolitiikasta, prekarisaatiosta, esitelleet vertaistuotannon mahdollisuuksia ja eritelleet feminismin tilaa. Näiden välille ja ulkopuolelle mahtuu vielä paljon, esimerkiksi haastatteluja, reportaaseja ja arvosteluja.

Tekstien ei tarvitse olla tiukassa mielessä valmiita. Usein pelkästään hyvä kysymys tai oleellinen huomio voi poikia yllättäviä ja kiinnostavia seurauksia. Koska tavoitteemme kirjoittamisessa eivät ole puhtaasti yksilöllisiä eivätkä toisaalta poliittisesti ennalta määrättyjä tai selkeästi lukkoonlyötyjä, teksteistä, julkaisuista ja ideoista on mahdollista keskustella yhdessä. Toiminnan periaatteena on pitää yllä mahdollisuutta yhdessä kirjoittamiseen ja kommentointiin – ne ovat nähdäksemme tärkeitä tapoja oppia sekä kehittyä niin kirjoittajina kuin lukijoinakin.

Olemme prekaareja, joten vasemmiston kriisi on myös poliittisten intressiemme kriisi. Yksiselitteisen poliittista emme kuitenkaan tarjoa. Revalvaatio asettuu osaksi yleisempää vasemmistolaista liikehdintää, jolloin ”olemme muutakin kuin tekstiä”: koetamme siis olla mahdollisimman helposti saatavilla. Voit ottaa suoraan yhteyttä meihin sähköpostin, irkin tai facebookin kautta. Juttuideat, valmiit tekstit ja kysymykset voit lähettää sähköpostiosoitteeseen. Toimintaan ja ihmisiin voit tutustua liittymällä Revalvaation irkkikanavalle (#revalvaatio@ircnet) tai seuraamalla Facebookista tai RSS:llä julkaisutoimintaa & keskustelua.

Tule rohkeasti mukaan!

Sähköposti: toimitus [at] revalvaatio.org
Ircnet: #revalvaatio

Facebook-kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *