Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tänä päivänä kansakuntamme eltaantunut kerma kokoontuu presidentinlinnaan kiillottamaan mielikuvaa menestystarinasta nimeltä Suomi. Glitterin ja glorian vastapainoksi Revalvaatio julkaisee kaksi Tapani Rytöhongan tekstiä. Oikein suomalainen tiivistää hyvinvointimme perustana olevan fennofiiliksen runoksi koko komeudessaan. 8-osainen surulaulu Petturi on tarina Kristiinan henkisestä kasvusta sosiaalityöntekijäksi sekä samalla retrospektiivi Suomen sosiaalihuollon kehityksestä nykyiseen alennustilaansa.

Revalvaatio muistuttelee lukijoitaan myös sävellyskilpailusta, jossa haetaan säveltäjämestaria Taisto Pajarin eepilliseen laulelmaan Sinivalkoinen. Tämä kansallis-patrioottinen runoelma tiivistää suomalaisen kansan viisisataavuotisen luokkataistelun ydinkohdat. Aikaa Suomen maabrändin kehittämiseen on vielä kosolti, sillä sävellykset on toimitettava viimeistään 4.1.2011 mennessä toimituskunnalle (toimitus [at] revalvaatio.org). Tuona päivänä Pietarin työläis- ja sotilasneuvostojen keskuskomitea vahvisti Leninin ja kansankomissaarien neuvoston päätöksen hyväksyä Suomen hallituksen itsenäisyyspyyntö.

Jottei tässä olisi ollut vielä kaikki tältä erää, Revalvaatio julkaisee myös triptyykkinä lyhyen Eurooppa-sarjan keskustelunavaukseksi mantereemme tulevaisuudesta. Eurooppa on ajautumassa syvään poliittiseen kriisiin, jota Euroopan vasemmisto ei kuitenkaan kykene käsittelemään kuin kansallisten ongelmien tasolla. Euroopan kriisi pahenee talouskriisin syventyessä, mutta ilmenee kaiken aikaa selvemmin myös ristiriitana kansallisvaltioiden ja vapaan liikkuvuuden sekä kansallisuuskysymysten ja monikulttuurisuuden välillä. Vastarinnan puuttuessa liberaalioikeiston haastajaksi onkin nousemassa populistinen konservatiivioikeisto. On aika tarkastella kansainvälisesti tätä talouden, kulttuurin ja politiikan kriisiä sekä avata keskustelu Euroopasta ja erityisesti Euroopan unionin tulevaisuudesta:

Hyvää itsenäisyyspäivää! Kunnioittakaamme sotaveteraanien meille suomaa vapaapäivää arvoisellaan tavalla. Menovinkiksi Revalvaatio suosittelee linnanjuhlien sijaan lähibaaria tai Totuusradion perinteistä itsenäisyyspäivän vastaanottoa.

Revalvaation toimituskunta

kuva: Tapani Rytöhonka

kuva: Tapani Rytöhonka

Facebook-kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *