Ranska: Kansallinen rintama tasoissa sosialistien ja gaullistien kanssa

Kansallinen rintama on mielipidekyselyissä ensimmäistä kertaa samoissa lukemissa kuin perinteiset kaksi suurta puoluetta, sosialistit ja UMP, kirjoittaa The Telegraph.

Marine Le Penin johtama kansallinen rintama voitti viikko sitten järjestetyissä Villeneuve-sur-Lot’n täytevaaleissa sosialistien ehdokkaan tämän kotikentällä, kirjoittaa The Telegraph. ”Rintama sai korkeimmat kannatuslukemat kaikkein sosialistisimmilla äänestysalueilla, mikä saattaa olla merkki puolueen murtautumisesta ulos omista oikeistolaisista saarekkeistaan ja muuttumisesta valkoihoisen työväenluokan joukkopuolueeksi.”

Rintama on menestynyt myös kansallisen tason mielipidekyselyissä. ”Ensimmäistä kertaa kansallinen rintama on tasoissa sodan jälkeisen Ranskan kahden hallitsevan puolueen, sosialistien ja gaullistien, kanssa. Kaikkien kannatus maanlaajuisissa kyselyissä on noin 21 prosenttia, mutta ainoastaan kansallisella rintamalla on tuulta purjeissaan.”

EU- ja europolitiikka on ollut yksi Le Penin esillä pitämistä pääteemoista, ja hän on luvannut järjestää kansanäänestyksen Ranskan EU-jäsenyydestä, jos hänen puolueensa nousee valtaan.

”Neljä keskeisintä seikkaa ovat valuutta, rajojen valvonta, Ranskan lakien ensisijaisuus ja se, mitä [Le Pen] kutsuu ’taloudelliseksi isänmaallisuudeksi’, siis Ranskan mahdollisuudeksi harjoittaa ’älykästä protektionismia’ ja vaalia yhteiskunnallista malliaan”, The Telegraph summaa. ”’En voi kuvitella johtavani talouspolitiikkaa ilman oman rahan hallintaa’, [Le Pen] sanoi.”

The Telegraph: France’s triumphant ’Joan of Arc’ vows to bring back franc and destroy euro (30.6.2013)

Facebook-kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *