Revalvaatio 090909

Revalvaatio on syksyllä 2009 perustettu verkkojulkaisu. “Revalvaatio” tarkoittaa valuutan ulkoisen arvon korotusta suhteessa muihin valuuttoihin. Re-valuate yleisemmin viittaa uudelleen arviointiin, uudelleen arvottamiseen. Konnotaatiot lukekoon kukin itse.

Julkaisun synty on perinteinen: keväällä 2009 paljastui jaettu kyllästyminen mielekkään kirjoittamis- ja keskustelualustan puuttumiseen. On olemassa lukematon määrä julkaisuja, jotka ovat periaatteessa avoimia, mutta käytännössä eivät. Lehdet ovat eriytyneitä teemoiltaan, kirjoitustavoiltaan ja vaatimuksiltaan. Millaista tekstiä kirjoittaa ja tarjota – ja minne? Valikointi ja suunnittelu on jo oma työnsä – emme tee tätä työksemme. Valmiiseen lehteen kirjoittaminen voi tuntua hyödyttämältä. Miksi tuottaa sisältöä muille?

Niinpä päätimme tehdä oman.

Julkaisun tarkoitus on olla tila, jossa kukin voi käyttää ja harjoittaa omaa kieltään, kehitellä ideoita, kirjoittaa opiskelun ja työn ohessa. Julkaisu toimii ei-kaupalliselta, avoimelta ja itseorganisoituneelta pohjalta. Julkaisun kirjoittajia yhdistää ja motivoi tarve puuttua vasemmiston alennustilaan.

Katsomme, että vasemmisto ei pysty puolustamaan työntekijöiden oikeuksia, turvaamaan laman ja kriisin alla julkisia palveluja tai tukemaan yhteiskunnan köyhimpiä, eikä löytämään kannattajiaan, saati tunnistamaan näiden elämää ja kulttuuria. Vasemmisto ei ole kyennyt analysoimaan kapitalismissa tapahtuneita muutoksia, eikä osaa puhua selkeästi eikä johdonmukaisesti taloudesta, saati haastamaan oikeistolaista talouspolitiikkaa. Ikään kuin vasemmistolla ei olisi nykyiseen yhteiskunnan tilaan ja ihmisten elämälle mitään tarjottavaa.

Vasemmiston puolustustaistelu ja altavastaajan asema on lakipiste, johon on helppo yhtyä. Yksiselitteisen “poliittista” emme kuitenkaan tarjoa. Olemme opiskelijoita, tutkijoita kasvatustieteilijöitä, yhteiskuntatieteilijöitä, monitieteilijöitä, sekatyöläisiä, jotain/ei-mitään. Oikeistohegemonisessa kulttuurissa olemme sen sisässä ja reunoilla eläviä “drop-outeja”, väärin tekijöitä ja väärin ajattelijoita – eikä meitä kiinnosta vasemmistolainen marttyyrius saati puhdas omatunto. Aiheemme ovat vaihdellen poliittisia, tieteellisiä ja kulttuurisia, tyylilajit artikkeleja, esseitä, arvioita. Sallimme nimimerkit.

Koska tavoitteemme kirjoittamisessa eivät siis ole puhtaasti joko yksilöllisiä (henkilökohtaisia) eivätkä toisaalta poliittisesti ennalta määrättyjä tai selkeitä, yhteinen ja avoin alusta toimii jonkinlaisena linjauksen mekanismina. Toivomme, että on mahdollista keskustella teksteistä, julkaisuista ja ideoista yhdessä. Otamme myös erittäin mieluusti vastaan sekä kirjoituksia että kirjoittajia.

Liity siis irkkikanavalle tai pistä sähköpostia:
Yhteystiedot: toimitus [at] revalvaatio.org
Ircnet: #revalvaatio

Facebook-kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *