Saksa: Demareille kyselyssä vuoden huonoin tulos

Liittopäivävaalit ovat syksyllä, ja Saksan sosiaalidemokraattien kannatus on edelleen vain 22 prosenttia, uutisoi Die Tageszeitung.

Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen (SPD) kannatus viime viikolla julkaistun kyselytytkimuksen mukaan on 22 prosenttia, mikä on samalla tasolla kuin puolueen huonoin liittopäivävaalitulos, 23 prosenttia, vuodelta 2009. Mittaustulos on SPD:lle tämän vuoden huonoin, kirjoittaa Die Tageszeitung. Samanaikaisesti nykyisillä hallituspuolueilla, kristillisdemokraattisella CDU:lla ja liberaalilla FDP:llä, näyttäisi olevan realistiset mahdollisuudet jatkaa hallituksessa seuraavallakin vaalikaudella, lehti kirjoittaa, sillä SPD:n, vasemmistopuolueen sekä vihreiden yhteinen kannatus oli tässä kyselyssä samalla tasolla kuin CDU:n ja FDP:n yhteenlaskettu kannatus.

Nykyhallituksen jatkomahdollisuudet näyttävät valoisilta, sillä CDU:n kannatus on mittauksissa viimeisen vuoden ajalta ollut kasvussa ja SPD:n laskussa. Vihreät, vasemmistopuolue ja FDP ovat olleet suurin piirtein samoissa luvuissa koko mainitun ajan.

Vihreiden kannatus tässä kyselyssä oli 15 prosenttia ja vasemmistopuolueen kahdeksan prosenttia. Piraattipuolue sekä äskettäin perustettu, eurosta eroon haluava oikeistopuolue Alternative für Deutschland saivat vain parin prosentin kannatuksen. Piraattipuolueen kannatuksen lasku on ollut huomattavaa.

Kun ihmisiltä kysyttiin kahden suurimman puolueen, CDU:n ja SPD:n, puheenjohtajista, Angela Merkelistä ja Peer Steinbrückistä, 58 prosenttia valitsi Merkelin ja vain 18 prosenttia Steinbrückin, Die Tageszeitung kirjoittaa. 24 prosenttia vastaajista ei halunnut valita näiden kahden välillä.

Die Tageszeitung: Keiner will die Sozen wählen (19.6.2013)

Die Tageszeitung: Gregor Gysi über Rot-Rot-Grün: „Entweder jetzt oder 2017“ (16.6.2013)

Stern.de: stern-RTL-Wahltrend im Zeitverlauf

Facebook-kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *