Artikkelit & Blogit
 • Hallituksen tavoite 5 prosentin työttömyydestä on koko ajan etääntynyt. Viime vuosien kokemuksen perusteella voisi määritellä myös propagandistisen työvoimapolitiikan. Siinä on paljon puhetta, mutta vähän tekoja.

  Propagandistista työvoimapolitiikkaa?

  Hallituksen tavoite 5 prosentin työttömyydestä on koko ajan etääntynyt. Viime vuosien kokemuksen perusteella voisi määritellä myös propagandistisen työvoimapolitiikan. Siinä on paljon puhetta, mutta vähän tekoja.

  Share
 • Viime aikoina on ollut paljon uutisia Suomen asuntomarkkinoista. Suomessa on muun muassa kaupungistumisen seurauksena suurta ylitarjontaa asunnoista/omakotitaloista. Tämä luo hintapaineita tiettyjen kaupunkien ja kehyskuntien asuntohin, erityisesti yksiöihin ja kaksioihin.

  Paljastaako vuokrakeinottelu Suomen asuntokuplan?

  Viime aikoina on ollut paljon uutisia Suomen asuntomarkkinoista. Suomessa on muun muassa kaupungistumisen seurauksena suurta ylitarjontaa asunnoista/omakotitaloista. Tämä luo hintapaineita tiettyjen kaupunkien ja kehyskuntien asuntohin, erityisesti yksiöihin ja kaksioihin.

  Share
 • Lataa PDF lukulaitteeseen tai tulostettavaksi ”[...]Jos kaikki tulisivat tietoisiksi siitä, että enää ei tuotanto-ongelmia tosiaankaan ole, vaan ainoastaan jako-ongelma – ts. tuotettujen rikkauksien tasainen jakaminen koko väestön kesken – niin...

  Kohti ihmiskasvoista robotisaatiota

  Lataa PDF lukulaitteeseen tai tulostettavaksi ”[...]Jos kaikki tulisivat tietoisiksi siitä, että enää ei tuotanto-ongelmia tosiaankaan ole, vaan ainoastaan jako-ongelma – ts. tuotettujen rikkauksien tasainen jakaminen koko väestön kesken – niin…

  Share
 • Se, mitä vastustan Marxin esityksessä – vaikka se onkin hyvin tärkeä – on sen rajoittunut näkemys siitä, mitä ihmisiltä täytyi anastaa, jotta heistä voitiin luoda moderni proletariaatti.

  Kapitalistisen patriarkaatin synty – Silvia Federicin haastattelu

  Se, mitä vastustan Marxin esityksessä – vaikka se onkin hyvin tärkeä – on sen rajoittunut näkemys siitä, mitä ihmisiltä täytyi anastaa, jotta heistä voitiin luoda moderni proletariaatti.

  Share
 • "Perusongelma on liiallinen velan määrä. Ei ainoastaan liiallinen julkisvelka vaan yksityisen ja julkisen sektorin liiallinen kokonaisvelka. Tämän ratkaisemiseksi tarvitaan velkojen uudelleenjärjestelyjä ja alaskirjauksia."

  “Kaikki näyttää samalta kuin 2007” – William Whiten haastattelu

  ”Perusongelma on liiallinen velan määrä. Ei ainoastaan liiallinen julkisvelka vaan yksityisen ja julkisen sektorin liiallinen kokonaisvelka. Tämän ratkaisemiseksi tarvitaan velkojen uudelleenjärjestelyjä ja alaskirjauksia.”

  Share
 • Suomen ja Naton uuden sopimuksen poliittinen merkitys on siinä, että ne, jotka Suomessa kannattavat läntistä Nato-identiteettiä ja kokevat olevansa osa näin määriteltyä ”me”-identiteettiä, saavat Suomen sitoutettua yhä lähempään Nato-yhteistoimintaan.

  Uuden Nato-sopimuksen poliittinen merkitys

  Suomen ja Naton uuden sopimuksen poliittinen merkitys on siinä, että ne, jotka Suomessa kannattavat läntistä Nato-identiteettiä ja kokevat olevansa osa näin määriteltyä ”me”-identiteettiä, saavat Suomen sitoutettua yhä lähempään Nato-yhteistoimintaan.

  Share
Videot