Artikkelit & Blogit
 • Taloustieteen dogmit, niin ylistetyt kuin haukutut, ovat hajoamassa käynnissä olevan kapitalismin maailmanlaajuisen järjestelmäkriisin pyörteisiin. Mistä talousteorian teoreettinen ja poliittinen romahdus on peräisin?

  Arvon valtakunnassa kaikki hyvin?

  Taloustieteen dogmit, niin ylistetyt kuin haukutut, ovat hajoamassa käynnissä olevan kapitalismin maailmanlaajuisen järjestelmäkriisin pyörteisiin. Mistä talousteorian teoreettinen ja poliittinen romahdus on peräisin?

  Share
 • Esko Seppäsen kirja on paradigmaattinen. Se voisi sopia hyvin Le Penin tai vaikkapa Soinin ideologiseksi manifestiksi. Kun tällaisen kirjan lukee, ymmärtää oikeastaan kaiken vanhan vasemmiston kurjuudesta ja sen vähäisestä ja laskevasta kannatuksesta.

  Mursu ja puuseppä: Suomen rikkaat ja vasemmiston kurjuus

  Esko Seppäsen kirja on paradigmaattinen. Se voisi sopia hyvin Le Penin tai vaikkapa Soinin ideologiseksi manifestiksi. Kun tällaisen kirjan lukee, ymmärtää oikeastaan kaiken vanhan vasemmiston kurjuudesta ja sen vähäisestä ja laskevasta kannatuksesta.

  Share
 • On syytä kysyä eikö ekspansiivinen rahapolitiikka ”likviditeettiloukun” aikana ole itse asiassa politiikkaa, josta hyötyy vain koronkiskuri, se, joka elää pelkillä finanssituloilla.

  Christian Marazzi – Raha ja kieli

  On syytä kysyä eikö ekspansiivinen rahapolitiikka ”likviditeettiloukun” aikana ole itse asiassa politiikkaa, josta hyötyy vain koronkiskuri, se, joka elää pelkillä finanssituloilla.

  Share
 • Tutkijaliitto on julkaissut kokoelman Walter Benjaminin kirjoituksia kapitalismista, suurkaupungeista ja taiteesta. Revalvaatio julkaisee Keskuspuisto-kokoelman jälkisanat, jotka ovat kirjoittaneet kokoelman kääntäjät Taneli Viitahuhta ja Eetu Viren.

  Siunattu kyttyräselkä

  Tutkijaliitto on julkaissut kokoelman Walter Benjaminin kirjoituksia kapitalismista, suurkaupungeista ja taiteesta. Revalvaatio julkaisee Keskuspuisto-kokoelman jälkisanat, jotka ovat kirjoittaneet kokoelman kääntäjät Taneli Viitahuhta ja Eetu Viren.

  Share
 • Heideggerin antisemitismi ei ole hämmentävää. Hämmentävää on se, että antisemitismi läpäisee hänen ajattelunsa sekä ajatellun että ajattelemattoman.

  Miehemme mustissa

  Heideggerin antisemitismi ei ole hämmentävää. Hämmentävää on se, että antisemitismi läpäisee hänen ajattelunsa sekä ajatellun että ajattelemattoman.

  Share
 • Hallituksen tavoite 5 prosentin työttömyydestä on koko ajan etääntynyt. Viime vuosien kokemuksen perusteella voisi määritellä myös propagandistisen työvoimapolitiikan. Siinä on paljon puhetta, mutta vähän tekoja.

  Propagandistista työvoimapolitiikkaa?

  Hallituksen tavoite 5 prosentin työttömyydestä on koko ajan etääntynyt. Viime vuosien kokemuksen perusteella voisi määritellä myös propagandistisen työvoimapolitiikan. Siinä on paljon puhetta, mutta vähän tekoja.

  Share
Videot