Artikkelit & Blogit
 • Varoufakis on se, joka ei jousta, koska kieltäytyy itsepäisesti lahjoittamasta pankeille kreikkalaisten koteja, laskemasta eläkkeitä 350 euroon, irtisanomasta tuhansia valtion työntekijöitä ja myymästä julkista omaisuutta.

  Dimitri Deliolanes – Syntipukkina Varoufakis

  Varoufakis on se, joka ei jousta, koska kieltäytyy itsepäisesti lahjoittamasta pankeille kreikkalaisten koteja, laskemasta eläkkeitä 350 euroon, irtisanomasta tuhansia valtion työntekijöitä ja myymästä julkista omaisuutta.

  Share
 • Emmekö ole päivittäin pakotettuja arvioimaan ja vertaamaan henkistä tilaamme mainoksissa näkyviin aggressiivisen iloisiin naamoihin? Eikö meitä uhkaa irtisanominen, jos olemme sairauden takia liikaa poissa töistä?

  Franco Berardi Bifo – Ohjaamossa

  Emmekö ole päivittäin pakotettuja arvioimaan ja vertaamaan henkistä tilaamme mainoksissa näkyviin aggressiivisen iloisiin naamoihin? Eikö meitä uhkaa irtisanominen, jos olemme sairauden takia liikaa poissa töistä?

  Share
 • Pörssilistattujen suuryhtiöiden osuus öljyn maailmankaupasta laskee, ollen nyt kenties jo alle 10 %. Ironista on, että kapitalismin kaikkein kipeimmin vaatiman yksittäisen raaka-aineen tuottavat valtionyhtiöt, joiden tuotanto-oloista ja tuotannon ehdoista ei sen paremmin markkinoilla kuin mediallakaan ole juuri minkäänlaista tietoa.

  Öljy-yhtiöt puun ja kuoren välissä

  Pörssilistattujen suuryhtiöiden osuus öljyn maailmankaupasta laskee, ollen nyt kenties jo alle 10 %. Ironista on, että kapitalismin kaikkein kipeimmin vaatiman yksittäisen raaka-aineen tuottavat valtionyhtiöt, joiden tuotanto-oloista ja tuotannon ehdoista ei sen paremmin markkinoilla kuin mediallakaan ole juuri minkäänlaista tietoa.

  Share
 • Jotta Euroopan keskuspankin 1 000 miljardin QE siirtyy reaalitalouteen, ekonomistit esittävät, että tämä rahamäärä käytetään suoraan julkisen infrastruktuurin investointeihin ja/tai jaetaan jokaiselle eurooppalaiselle kutakuinkin 175 euroa kuukaudessa 19 kuukauden ajan.

  Christian Marazzi – QE vai IQ?

  Jotta Euroopan keskuspankin 1 000 miljardin QE siirtyy reaalitalouteen, ekonomistit esittävät, että tämä rahamäärä käytetään suoraan julkisen infrastruktuurin investointeihin ja/tai jaetaan jokaiselle eurooppalaiselle kutakuinkin 175 euroa kuukaudessa 19 kuukauden ajan.

  Share
 • Heikki Patomäen arvioi Valtiovarainministeriön poliittista asemaa ja virkamiesten taloudellista päättelyä. VM:n kasvanut valta kaventaa demokratiaa, minkä lisäksi virkamiesten taloudellinen ajattelu on epäjohdonmukaista ja ideologisesti värittynyttä.

  VM:n kasvanut valta ja älyllinen epärehellisyys

  Heikki Patomäen arvioi Valtiovarainministeriön poliittista asemaa ja virkamiesten taloudellista päättelyä. VM:n kasvanut valta kaventaa demokratiaa, minkä lisäksi virkamiesten taloudellinen ajattelu on epäjohdonmukaista ja ideologisesti värittynyttä.

  Share
 • Vartiaisen opit ovat taloustieteen kaapuun verhottua oikeiston ja pääomapiirien ideologiaa. Vartiaisen ulostulot pyrkivät palkkojen alentamiseen, työehtojen polkemiseen, työttömyyden säilyttämiseen ja pääoman voittojen takaamiseen.

  Vartiaisen kootut

  Vartiaisen opit ovat taloustieteen kaapuun verhottua oikeiston ja pääomapiirien ideologiaa. Vartiaisen ulostulot pyrkivät palkkojen alentamiseen, työehtojen polkemiseen, työttömyyden säilyttämiseen ja pääoman voittojen takaamiseen.

  Share
Videot