Artikkelit & Blogit
 • Terrorismi on "maailmanlaajuinen sisällissota", joka iskee kerta kerran jälkeen tuolle tai tälle planetaarisen tilan vyöhykkeelle. Ei ole sattuma, että "terrori" alkoi iskeä samalla hetkellä jona elämä sellaisenaan – kansakunta, nation, siis syntymä – muuttui suvereenisuuden periaatteeksi.

  Giorgio Agamben – Sisällissota ja polis: vaarallinen suhde

  Terrorismi on ”maailmanlaajuinen sisällissota”, joka iskee kerta kerran jälkeen tuolle tai tälle planetaarisen tilan vyöhykkeelle. Ei ole sattuma, että ”terrori” alkoi iskeä samalla hetkellä jona elämä sellaisenaan – kansakunta, nation, siis syntymä – muuttui suvereenisuuden periaatteeksi.

  Share
 • Elossapysymistä päivästä toiseen maailmassa, jossa ei ole mitään tekemistä, ei mitään saavutettavaa, ei mitään roolia. Se on se mitä köyhän elämä yhä on. Kateutta niitä kohtaan joilla menee paremmin. Kun melkein kaikilla menee paremmin, ja itse on jumissa siinä tilanteessa, että tiedostaa että asiat ei tästä parane mitenkään. Mikään ei etene.

  Masennus on uusi realismi, osa 2: vuotta myöhemmin

  Elossapysymistä päivästä toiseen maailmassa, jossa ei ole mitään tekemistä, ei mitään saavutettavaa, ei mitään roolia. Se on se mitä köyhän elämä yhä on. Kateutta niitä kohtaan joilla menee paremmin. Kun melkein kaikilla menee paremmin, ja itse on jumissa siinä tilanteessa, että tiedostaa että asiat ei tästä parane mitenkään. Mikään ei etene.

  Share
 • Lataa PDF lukulaitteeseen tai tulostettavaksi Taloudellinen kriisitietoisuus ja siihen liittyvät johtopäätökset ovat läpäisseet suomalaisen arkijärjen syvältä. Yle uutisoi 13.5.2015, että ”Sipilä leikkaa miljardeja – kokeile laskurilla, miten sinä säästäisit”. Lukevan...

  Elämme talouspopulismin kulta-aikaa

  Lataa PDF lukulaitteeseen tai tulostettavaksi Taloudellinen kriisitietoisuus ja siihen liittyvät johtopäätökset ovat läpäisseet suomalaisen arkijärjen syvältä. Yle uutisoi 13.5.2015, että ”Sipilä leikkaa miljardeja – kokeile laskurilla, miten sinä säästäisit”. Lukevan…

  Share
 • Varoufakis on se, joka ei jousta, koska kieltäytyy itsepäisesti lahjoittamasta pankeille kreikkalaisten koteja, laskemasta eläkkeitä 350 euroon, irtisanomasta tuhansia valtion työntekijöitä ja myymästä julkista omaisuutta.

  Dimitri Deliolanes – Syntipukkina Varoufakis

  Varoufakis on se, joka ei jousta, koska kieltäytyy itsepäisesti lahjoittamasta pankeille kreikkalaisten koteja, laskemasta eläkkeitä 350 euroon, irtisanomasta tuhansia valtion työntekijöitä ja myymästä julkista omaisuutta.

  Share
 • Emmekö ole päivittäin pakotettuja arvioimaan ja vertaamaan henkistä tilaamme mainoksissa näkyviin aggressiivisen iloisiin naamoihin? Eikö meitä uhkaa irtisanominen, jos olemme sairauden takia liikaa poissa töistä?

  Franco Berardi Bifo – Ohjaamossa

  Emmekö ole päivittäin pakotettuja arvioimaan ja vertaamaan henkistä tilaamme mainoksissa näkyviin aggressiivisen iloisiin naamoihin? Eikö meitä uhkaa irtisanominen, jos olemme sairauden takia liikaa poissa töistä?

  Share
 • Pörssilistattujen suuryhtiöiden osuus öljyn maailmankaupasta laskee, ollen nyt kenties jo alle 10 %. Ironista on, että kapitalismin kaikkein kipeimmin vaatiman yksittäisen raaka-aineen tuottavat valtionyhtiöt, joiden tuotanto-oloista ja tuotannon ehdoista ei sen paremmin markkinoilla kuin mediallakaan ole juuri minkäänlaista tietoa.

  Öljy-yhtiöt puun ja kuoren välissä

  Pörssilistattujen suuryhtiöiden osuus öljyn maailmankaupasta laskee, ollen nyt kenties jo alle 10 %. Ironista on, että kapitalismin kaikkein kipeimmin vaatiman yksittäisen raaka-aineen tuottavat valtionyhtiöt, joiden tuotanto-oloista ja tuotannon ehdoista ei sen paremmin markkinoilla kuin mediallakaan ole juuri minkäänlaista tietoa.

  Share
Videot