Artikkelit & Blogit
 • Vaikka valmius ja tahto erota olisi olemassakin, mitä tehdä, jos kreikkalaisten selvä enemmistö ei sitä halua? Walterin ryhmän teettämän tutkimuksen perusteella näyttäisi siltä, että lähes 3/4 valitsisi eurojäsenyyden, vaikka ymmärtää sen hintana olevan 4–5 vuotta lisää talouskuria.

  Syriza, euroero ja neuvottelujen jatkaminen

  Vaikka valmius ja tahto erota olisi olemassakin, mitä tehdä, jos kreikkalaisten selvä enemmistö ei sitä halua? Walterin ryhmän teettämän tutkimuksen perusteella näyttäisi siltä, että lähes 3/4 valitsisi eurojäsenyyden, vaikka ymmärtää sen hintana olevan 4–5 vuotta lisää talouskuria.

  Share
 • Mikko Wennbergin mukaan parhaiten ansaitseva 10 % maksaa ansiotuloverokertymästä noin 70 %. Valtion ansiotulovero, kunnallinen tulovero ja sosiaaliturvamaksut muodostavat Suomessa käytännössä kuitenkin yhtenäisen tuloverojärjestelmän, ja on melko lailla harhaanjohtavaa tarkastella vain yhtä veromuotoa irrallaan muista.

  Dosentti Wennbergin harhautus

  Mikko Wennbergin mukaan parhaiten ansaitseva 10 % maksaa ansiotuloverokertymästä noin 70 %. Valtion ansiotulovero, kunnallinen tulovero ja sosiaaliturvamaksut muodostavat Suomessa käytännössä kuitenkin yhtenäisen tuloverojärjestelmän, ja on melko lailla harhaanjohtavaa tarkastella vain yhtä veromuotoa irrallaan muista.

  Share
 • Yhdysvalloissa vuonna puhkesi 2008 subprime-kriisi ja levisi sen jälkeen Eurooppaan. Nyt se näyttää leviävän nouseviin talouksiin. Ympyrä on sulkeutunut.

  Christian Marazzi – Virran kääntyminen

  Yhdysvalloissa vuonna puhkesi 2008 subprime-kriisi ja levisi sen jälkeen Eurooppaan. Nyt se näyttää leviävän nouseviin talouksiin. Ympyrä on sulkeutunut.

  Share
 • Terrorismi on "maailmanlaajuinen sisällissota", joka iskee kerta kerran jälkeen tuolle tai tälle planetaarisen tilan vyöhykkeelle. Ei ole sattuma, että "terrori" alkoi iskeä samalla hetkellä jona elämä sellaisenaan – kansakunta, nation, siis syntymä – muuttui suvereenisuuden periaatteeksi.

  Giorgio Agamben – Sisällissota ja polis: vaarallinen suhde

  Terrorismi on ”maailmanlaajuinen sisällissota”, joka iskee kerta kerran jälkeen tuolle tai tälle planetaarisen tilan vyöhykkeelle. Ei ole sattuma, että ”terrori” alkoi iskeä samalla hetkellä jona elämä sellaisenaan – kansakunta, nation, siis syntymä – muuttui suvereenisuuden periaatteeksi.

  Share
 • Elossapysymistä päivästä toiseen maailmassa, jossa ei ole mitään tekemistä, ei mitään saavutettavaa, ei mitään roolia. Se on se mitä köyhän elämä yhä on. Kateutta niitä kohtaan joilla menee paremmin. Kun melkein kaikilla menee paremmin, ja itse on jumissa siinä tilanteessa, että tiedostaa että asiat ei tästä parane mitenkään. Mikään ei etene.

  Masennus on uusi realismi, osa 2: vuotta myöhemmin

  Elossapysymistä päivästä toiseen maailmassa, jossa ei ole mitään tekemistä, ei mitään saavutettavaa, ei mitään roolia. Se on se mitä köyhän elämä yhä on. Kateutta niitä kohtaan joilla menee paremmin. Kun melkein kaikilla menee paremmin, ja itse on jumissa siinä tilanteessa, että tiedostaa että asiat ei tästä parane mitenkään. Mikään ei etene.

  Share
 • Lataa PDF lukulaitteeseen tai tulostettavaksi Taloudellinen kriisitietoisuus ja siihen liittyvät johtopäätökset ovat läpäisseet suomalaisen arkijärjen syvältä. Yle uutisoi 13.5.2015, että ”Sipilä leikkaa miljardeja – kokeile laskurilla, miten sinä säästäisit”. Lukevan...

  Elämme talouspopulismin kulta-aikaa

  Lataa PDF lukulaitteeseen tai tulostettavaksi Taloudellinen kriisitietoisuus ja siihen liittyvät johtopäätökset ovat läpäisseet suomalaisen arkijärjen syvältä. Yle uutisoi 13.5.2015, että ”Sipilä leikkaa miljardeja – kokeile laskurilla, miten sinä säästäisit”. Lukevan…

  Share
Videot