Artikkelit & Blogit
 • Mielenosoitusvapauden säätely lainsäädännössä sekä hallinnon toimet vapauden rajoittamiseksi ovat ajankohtaisia yhteiskunnallisia ilmiöitä. Mielenosoitusvapaus näyttää olevan vastatuulessa kaikkialla. Sitä ei mielletä kansalaisyhteiskunnan tärkeäksi osatekijäksi, vaan kartettavana toimintamuotona.

  Mielenosoitusvapaus teoriassa ja käytännössä

  Mielenosoitusvapauden säätely lainsäädännössä sekä hallinnon toimet vapauden rajoittamiseksi ovat ajankohtaisia yhteiskunnallisia ilmiöitä. Mielenosoitusvapaus näyttää olevan vastatuulessa kaikkialla. Sitä ei mielletä kansalaisyhteiskunnan tärkeäksi osatekijäksi, vaan kartettavana toimintamuotona.

  Share
 • Talouskuripolitiikan epäonnistumiset jatkuvat. Bill Mitchellin mukaan Vakaus- ja kasvusopimukseen upotettujen finanssipoliittisten pakkopaitojen purkaminen vuonna 2008 olisi tuottanut selvästi nykyistä paremman lopputuloksen. Tästä huolimatta talouskurin pakkopaitoja pyritään vahvistamaan.

  Harhakuvitelmat upottavat Saksan

  Talouskuripolitiikan epäonnistumiset jatkuvat. Bill Mitchellin mukaan Vakaus- ja kasvusopimukseen upotettujen finanssipoliittisten pakkopaitojen purkaminen vuonna 2008 olisi tuottanut selvästi nykyistä paremman lopputuloksen. Tästä huolimatta talouskurin pakkopaitoja pyritään vahvistamaan.

  Share
 • EVA:n pamfletti Julkea sektori tarjoaa kouluesimerkin siitä, miten vääristelevillä ja harhaanjohtavilla numerotiedoilla yritetään muokata mielipiteitä hyvinvointivaltiota ja julkista sektoria vastaan.

  Julkeaa vääristelyä

  EVA:n pamfletti Julkea sektori tarjoaa kouluesimerkin siitä, miten vääristelevillä ja harhaanjohtavilla numerotiedoilla yritetään muokata mielipiteitä hyvinvointivaltiota ja julkista sektoria vastaan.

  Share
 • Montin esittämässä kritiikissä jää epäselväksi, kuka tuottaa hänen immateriaaliyhteiskunnassaan tavarat ja tekee muut paskatyöt ja mikä on toisten tekemän työn tuloksia omivien rikkaiden omistajien rooli.

  Kapitalismin vaihtoehto: rakkaus ja hippielämä?

  Montin esittämässä kritiikissä jää epäselväksi, kuka tuottaa hänen immateriaaliyhteiskunnassaan tavarat ja tekee muut paskatyöt ja mikä on toisten tekemän työn tuloksia omivien rikkaiden omistajien rooli.

  Share
 • Antiautoritaarisesta näkökulmasta armeijassa ei pelkästään totella, vaan myös opetellaan todella hierarkkisia ja machoistisia yhdessä olemisen tapoja. Totaalikieltäytyminen inspiroi ihmisiä muissakin kamppailuissa ja luo laajempaa tottelemattomuuden ja toiminnan kulttuuria.

  Antimilitaristin haastattelu: Totaalikieltäytyminen luo tottelemattomuuden kulttuuria

  Antiautoritaarisesta näkökulmasta armeijassa ei pelkästään totella, vaan myös opetellaan todella hierarkkisia ja machoistisia yhdessä olemisen tapoja. Totaalikieltäytyminen inspiroi ihmisiä muissakin kamppailuissa ja luo laajempaa tottelemattomuuden ja toiminnan kulttuuria.

  Share
 • Taloustieteen dogmit, niin ylistetyt kuin haukutut, ovat hajoamassa käynnissä olevan kapitalismin maailmanlaajuisen järjestelmäkriisin pyörteisiin. Mistä talousteorian teoreettinen ja poliittinen romahdus on peräisin?

  Arvon valtakunnassa kaikki hyvin?

  Taloustieteen dogmit, niin ylistetyt kuin haukutut, ovat hajoamassa käynnissä olevan kapitalismin maailmanlaajuisen järjestelmäkriisin pyörteisiin. Mistä talousteorian teoreettinen ja poliittinen romahdus on peräisin?

  Share
Videot