Artikkelit & Blogit
 • Esko Seppäsen kirja on paradigmaattinen. Se voisi sopia hyvin Le Penin tai vaikkapa Soinin ideologiseksi manifestiksi. Kun tällaisen kirjan lukee, ymmärtää oikeastaan kaiken vanhan vasemmiston kurjuudesta ja sen vähäisestä ja laskevasta kannatuksesta.

  Mursu ja puuseppä: Suomen rikkaat ja vasemmiston kurjuus

  Esko Seppäsen kirja on paradigmaattinen. Se voisi sopia hyvin Le Penin tai vaikkapa Soinin ideologiseksi manifestiksi. Kun tällaisen kirjan lukee, ymmärtää oikeastaan kaiken vanhan vasemmiston kurjuudesta ja sen vähäisestä ja laskevasta kannatuksesta.

  Share
 • On syytä kysyä eikö ekspansiivinen rahapolitiikka ”likviditeettiloukun” aikana ole itse asiassa politiikkaa, josta hyötyy vain koronkiskuri, se, joka elää pelkillä finanssituloilla.

  Christian Marazzi – Raha ja kieli

  On syytä kysyä eikö ekspansiivinen rahapolitiikka ”likviditeettiloukun” aikana ole itse asiassa politiikkaa, josta hyötyy vain koronkiskuri, se, joka elää pelkillä finanssituloilla.

  Share
 • Tutkijaliitto on julkaissut kokoelman Walter Benjaminin kirjoituksia kapitalismista, suurkaupungeista ja taiteesta. Revalvaatio julkaisee Keskuspuisto-kokoelman jälkisanat, jotka ovat kirjoittaneet kokoelman kääntäjät Taneli Viitahuhta ja Eetu Viren.

  Siunattu kyttyräselkä

  Tutkijaliitto on julkaissut kokoelman Walter Benjaminin kirjoituksia kapitalismista, suurkaupungeista ja taiteesta. Revalvaatio julkaisee Keskuspuisto-kokoelman jälkisanat, jotka ovat kirjoittaneet kokoelman kääntäjät Taneli Viitahuhta ja Eetu Viren.

  Share
 • Heideggerin antisemitismi ei ole hämmentävää. Hämmentävää on se, että antisemitismi läpäisee hänen ajattelunsa sekä ajatellun että ajattelemattoman.

  Miehemme mustissa

  Heideggerin antisemitismi ei ole hämmentävää. Hämmentävää on se, että antisemitismi läpäisee hänen ajattelunsa sekä ajatellun että ajattelemattoman.

  Share
 • Hallituksen tavoite 5 prosentin työttömyydestä on koko ajan etääntynyt. Viime vuosien kokemuksen perusteella voisi määritellä myös propagandistisen työvoimapolitiikan. Siinä on paljon puhetta, mutta vähän tekoja.

  Propagandistista työvoimapolitiikkaa?

  Hallituksen tavoite 5 prosentin työttömyydestä on koko ajan etääntynyt. Viime vuosien kokemuksen perusteella voisi määritellä myös propagandistisen työvoimapolitiikan. Siinä on paljon puhetta, mutta vähän tekoja.

  Share
 • Viime aikoina on ollut paljon uutisia Suomen asuntomarkkinoista. Suomessa on muun muassa kaupungistumisen seurauksena suurta ylitarjontaa asunnoista/omakotitaloista. Tämä luo hintapaineita tiettyjen kaupunkien ja kehyskuntien asuntohin, erityisesti yksiöihin ja kaksioihin.

  Paljastaako vuokrakeinottelu Suomen asuntokuplan?

  Viime aikoina on ollut paljon uutisia Suomen asuntomarkkinoista. Suomessa on muun muassa kaupungistumisen seurauksena suurta ylitarjontaa asunnoista/omakotitaloista. Tämä luo hintapaineita tiettyjen kaupunkien ja kehyskuntien asuntohin, erityisesti yksiöihin ja kaksioihin.

  Share
Videot