Artikkelit & Blogit
 • Al-Assadin ja SDF:n vahvistumisen seurauksena Turkki ja Saudi-Arabia ovat viemässä joukkojaan Syyriaan, mikä voi eskaloida sodan Syyrian rajojen ulkopuolella kansainväliseksi suursodaksi.

  Syyrian sota ja demokraattinen oppositio

  Al-Assadin ja SDF:n vahvistumisen seurauksena Turkki ja Saudi-Arabia ovat viemässä joukkojaan Syyriaan, mikä voi eskaloida sodan Syyrian rajojen ulkopuolella kansainväliseksi suursodaksi.

  Share
 • Lataa PDF lukulaitteeseen tai tulostettavaksi Teksti: Corey Oakley Käännös: Joonas Laine Lähde: Marxist Left Review Kuva: AK Rockefeller (CC-lisenssi BY-SA 2.0) Vaikka Yhdysvallat on edelleen ainoa todellinen maailmanvalta, sen globaali...

  Yhdysvaltain imperialismi ja sota Lähi-Idästä

  Lataa PDF lukulaitteeseen tai tulostettavaksi Teksti: Corey Oakley Käännös: Joonas Laine Lähde: Marxist Left Review Kuva: AK Rockefeller (CC-lisenssi BY-SA 2.0) Vaikka Yhdysvallat on edelleen ainoa todellinen maailmanvalta, sen globaali…

  Share
 • IMF:n sääntömuutosta voidaan perustellusti katsoa Amerikan uuden Venäjää vastaan suuntautuvan kylmän sodan kärjistymisenä, mutta myös Kiinan vastaisena strategiana. Kiinan ja Venäjän ilmeinen vastareaktio onkin luoda omat rahoitusorganisaatiot vaihtoehtona IMF:lle ja Maailmanpankille.

  Michael Hudson – Uuden kylmän sodan kahtiajako

  IMF:n sääntömuutosta voidaan perustellusti katsoa Amerikan uuden Venäjää vastaan suuntautuvan kylmän sodan kärjistymisenä, mutta myös Kiinan vastaisena strategiana. Kiinan ja Venäjän ilmeinen vastareaktio onkin luoda omat rahoitusorganisaatiot vaihtoehtona IMF:lle ja Maailmanpankille.

  Share
 • Liberan tutkimusjohtaja Heikki Pursiainen hyökkäsi kielitieteilijä Janne Saarikiven uudenvuodenpuhetta vastaan. Oheisessa tekstissä poraudutaan tarkemmin Pursiaisen “keskustelumetodiin” ja Liberan yhteiskunnallisiin motiiveihin.

  Prosenttijengin torpedo

  Liberan tutkimusjohtaja Heikki Pursiainen hyökkäsi kielitieteilijä Janne Saarikiven uudenvuodenpuhetta vastaan. Oheisessa tekstissä poraudutaan tarkemmin Pursiaisen “keskustelumetodiin” ja Liberan yhteiskunnallisiin motiiveihin.

  Share
 • Vastaavasti vastaperustettu Aasian kehityspankki voisi ilmoittaa, että rupla-juan-alueelle liittyvien maiden ei tarvitse maksaa Yhdysvaltain dollareissa tai euroissa otettuja velkoja takaisin. Tähän IMF:n päätös on epäsuorasti johtamassa.

  Michael Hudson – IMF liittyi uuteen kylmään sotaan

  Vastaavasti vastaperustettu Aasian kehityspankki voisi ilmoittaa, että rupla-juan-alueelle liittyvien maiden ei tarvitse maksaa Yhdysvaltain dollareissa tai euroissa otettuja velkoja takaisin. Tähän IMF:n päätös on epäsuorasti johtamassa.

  Share
 • Lataa PDF lukulaitteeseen tai tulostettavaksi Syyskuun 15. päivänä vietetään kansainvälistä demokratiapäivää. YK:n juhlistamaa juhlapäivää tosin tuskin huomaa, ellei satu tuntemaan demokratiatutkijoita, – aktivisteja tai seuraamaan muuten sopivia tahoja sosiaalisessa mediassa....

  Demokratiapolitiikka demokratian esteenä

  Lataa PDF lukulaitteeseen tai tulostettavaksi Syyskuun 15. päivänä vietetään kansainvälistä demokratiapäivää. YK:n juhlistamaa juhlapäivää tosin tuskin huomaa, ellei satu tuntemaan demokratiatutkijoita, – aktivisteja tai seuraamaan muuten sopivia tahoja sosiaalisessa mediassa….

  Share
Videot