Artikkelit & Blogit
 • Montin esittämässä kritiikissä jää epäselväksi, kuka tuottaa hänen immateriaaliyhteiskunnassaan tavarat ja tekee muut paskatyöt ja mikä on toisten tekemän työn tuloksia omivien rikkaiden omistajien rooli.

  Kapitalismin vaihtoehto: rakkaus ja hippielämä?

  Montin esittämässä kritiikissä jää epäselväksi, kuka tuottaa hänen immateriaaliyhteiskunnassaan tavarat ja tekee muut paskatyöt ja mikä on toisten tekemän työn tuloksia omivien rikkaiden omistajien rooli.

  Share
 • Antiautoritaarisesta näkökulmasta armeijassa ei pelkästään totella, vaan myös opetellaan todella hierarkkisia ja machoistisia yhdessä olemisen tapoja. Totaalikieltäytyminen inspiroi ihmisiä muissakin kamppailuissa ja luo laajempaa tottelemattomuuden ja toiminnan kulttuuria.

  Antimilitaristin haastattelu: Totaalikieltäytyminen luo tottelemattomuuden kulttuuria

  Antiautoritaarisesta näkökulmasta armeijassa ei pelkästään totella, vaan myös opetellaan todella hierarkkisia ja machoistisia yhdessä olemisen tapoja. Totaalikieltäytyminen inspiroi ihmisiä muissakin kamppailuissa ja luo laajempaa tottelemattomuuden ja toiminnan kulttuuria.

  Share
 • Taloustieteen dogmit, niin ylistetyt kuin haukutut, ovat hajoamassa käynnissä olevan kapitalismin maailmanlaajuisen järjestelmäkriisin pyörteisiin. Mistä talousteorian teoreettinen ja poliittinen romahdus on peräisin?

  Arvon valtakunnassa kaikki hyvin?

  Taloustieteen dogmit, niin ylistetyt kuin haukutut, ovat hajoamassa käynnissä olevan kapitalismin maailmanlaajuisen järjestelmäkriisin pyörteisiin. Mistä talousteorian teoreettinen ja poliittinen romahdus on peräisin?

  Share
 • Esko Seppäsen kirja on paradigmaattinen. Se voisi sopia hyvin Le Penin tai vaikkapa Soinin ideologiseksi manifestiksi. Kun tällaisen kirjan lukee, ymmärtää oikeastaan kaiken vanhan vasemmiston kurjuudesta ja sen vähäisestä ja laskevasta kannatuksesta.

  Mursu ja puuseppä: Suomen rikkaat ja vasemmiston kurjuus

  Esko Seppäsen kirja on paradigmaattinen. Se voisi sopia hyvin Le Penin tai vaikkapa Soinin ideologiseksi manifestiksi. Kun tällaisen kirjan lukee, ymmärtää oikeastaan kaiken vanhan vasemmiston kurjuudesta ja sen vähäisestä ja laskevasta kannatuksesta.

  Share
 • On syytä kysyä eikö ekspansiivinen rahapolitiikka ”likviditeettiloukun” aikana ole itse asiassa politiikkaa, josta hyötyy vain koronkiskuri, se, joka elää pelkillä finanssituloilla.

  Christian Marazzi – Raha ja kieli

  On syytä kysyä eikö ekspansiivinen rahapolitiikka ”likviditeettiloukun” aikana ole itse asiassa politiikkaa, josta hyötyy vain koronkiskuri, se, joka elää pelkillä finanssituloilla.

  Share
 • Tutkijaliitto on julkaissut kokoelman Walter Benjaminin kirjoituksia kapitalismista, suurkaupungeista ja taiteesta. Revalvaatio julkaisee Keskuspuisto-kokoelman jälkisanat, jotka ovat kirjoittaneet kokoelman kääntäjät Taneli Viitahuhta ja Eetu Viren.

  Siunattu kyttyräselkä

  Tutkijaliitto on julkaissut kokoelman Walter Benjaminin kirjoituksia kapitalismista, suurkaupungeista ja taiteesta. Revalvaatio julkaisee Keskuspuisto-kokoelman jälkisanat, jotka ovat kirjoittaneet kokoelman kääntäjät Taneli Viitahuhta ja Eetu Viren.

  Share
Videot