Artikkelit & Blogit
 • Lataa PDF lukulaitteeseen tai tulostettavaksi Taloudellinen kriisitietoisuus ja siihen liittyvät johtopäätökset ovat läpäisseet suomalaisen arkijärjen syvältä. Yle uutisoi 13.5.2015, että ”Sipilä leikkaa miljardeja – kokeile laskurilla, miten sinä säästäisit”. Lukevan...

  Elämme talouspopulismin kulta-aikaa

  Lataa PDF lukulaitteeseen tai tulostettavaksi Taloudellinen kriisitietoisuus ja siihen liittyvät johtopäätökset ovat läpäisseet suomalaisen arkijärjen syvältä. Yle uutisoi 13.5.2015, että ”Sipilä leikkaa miljardeja – kokeile laskurilla, miten sinä säästäisit”. Lukevan…

  Share
 • Varoufakis on se, joka ei jousta, koska kieltäytyy itsepäisesti lahjoittamasta pankeille kreikkalaisten koteja, laskemasta eläkkeitä 350 euroon, irtisanomasta tuhansia valtion työntekijöitä ja myymästä julkista omaisuutta.

  Dimitri Deliolanes – Syntipukkina Varoufakis

  Varoufakis on se, joka ei jousta, koska kieltäytyy itsepäisesti lahjoittamasta pankeille kreikkalaisten koteja, laskemasta eläkkeitä 350 euroon, irtisanomasta tuhansia valtion työntekijöitä ja myymästä julkista omaisuutta.

  Share
 • Emmekö ole päivittäin pakotettuja arvioimaan ja vertaamaan henkistä tilaamme mainoksissa näkyviin aggressiivisen iloisiin naamoihin? Eikö meitä uhkaa irtisanominen, jos olemme sairauden takia liikaa poissa töistä?

  Franco Berardi Bifo – Ohjaamossa

  Emmekö ole päivittäin pakotettuja arvioimaan ja vertaamaan henkistä tilaamme mainoksissa näkyviin aggressiivisen iloisiin naamoihin? Eikö meitä uhkaa irtisanominen, jos olemme sairauden takia liikaa poissa töistä?

  Share
 • Pörssilistattujen suuryhtiöiden osuus öljyn maailmankaupasta laskee, ollen nyt kenties jo alle 10 %. Ironista on, että kapitalismin kaikkein kipeimmin vaatiman yksittäisen raaka-aineen tuottavat valtionyhtiöt, joiden tuotanto-oloista ja tuotannon ehdoista ei sen paremmin markkinoilla kuin mediallakaan ole juuri minkäänlaista tietoa.

  Öljy-yhtiöt puun ja kuoren välissä

  Pörssilistattujen suuryhtiöiden osuus öljyn maailmankaupasta laskee, ollen nyt kenties jo alle 10 %. Ironista on, että kapitalismin kaikkein kipeimmin vaatiman yksittäisen raaka-aineen tuottavat valtionyhtiöt, joiden tuotanto-oloista ja tuotannon ehdoista ei sen paremmin markkinoilla kuin mediallakaan ole juuri minkäänlaista tietoa.

  Share
 • Jotta Euroopan keskuspankin 1 000 miljardin QE siirtyy reaalitalouteen, ekonomistit esittävät, että tämä rahamäärä käytetään suoraan julkisen infrastruktuurin investointeihin ja/tai jaetaan jokaiselle eurooppalaiselle kutakuinkin 175 euroa kuukaudessa 19 kuukauden ajan.

  Christian Marazzi – QE vai IQ?

  Jotta Euroopan keskuspankin 1 000 miljardin QE siirtyy reaalitalouteen, ekonomistit esittävät, että tämä rahamäärä käytetään suoraan julkisen infrastruktuurin investointeihin ja/tai jaetaan jokaiselle eurooppalaiselle kutakuinkin 175 euroa kuukaudessa 19 kuukauden ajan.

  Share
 • Heikki Patomäen arvioi Valtiovarainministeriön poliittista asemaa ja virkamiesten taloudellista päättelyä. VM:n kasvanut valta kaventaa demokratiaa, minkä lisäksi virkamiesten taloudellinen ajattelu on epäjohdonmukaista ja ideologisesti värittynyttä.

  VM:n kasvanut valta ja älyllinen epärehellisyys

  Heikki Patomäen arvioi Valtiovarainministeriön poliittista asemaa ja virkamiesten taloudellista päättelyä. VM:n kasvanut valta kaventaa demokratiaa, minkä lisäksi virkamiesten taloudellinen ajattelu on epäjohdonmukaista ja ideologisesti värittynyttä.

  Share
Videot