Sadomasokapitalismi

Muinainen velho ja Vasemmistopoikkeama julkaisivat tämän kirjoituksen tasan viisi vuotta sitten Vallankumouksen hedelmissä. Tänään kaksikko vapautettiin mielisairaalasta, sillä psykiatrit tajusivat Euroopan, erityisesti sen johtajien, olevan hälyyttävästi enemmän sekaisin kuin he.

volganlautturit

Kuuletteko tuon läiskeen? Mitä on tuo ketjujen kolina? Tuolta tulevaisuudesta nuo äänet kantautuvat. Siellä Volgan lauttureiksi alistetut eurooppalaiset vetävät perässään pankkiirien, keinottelijoiden ja muiden kapitalistien velkaorgioiden jälkilaskua. Ruoskat paukkuu ja kahleet kolisee!

Miten kahleisiin päädyttiin?

Euroopan johtajien toimenpiteissä toistuu sama looginen kaava: ensin asia kielletään ja sitten se toteutetaan. Toimenpiteisiin ryhdytään vasta, kun ei ole muuta vaihtoehtoa. Tätä toimintaa ei ilmeisesti voida selittää rationaalisesti vaan käyttöön on otettava freudilaiset käsitteet: kieltäminen ja toistopakko!

Kieltäminen ilmenee esimerkiksi niin, että pankkikriisin olemassaolo kielletään, kunnes pankeille on annettava satoja miljardeja. Keskuspankkirahoituksen käyttö kielletään, kunnes Italian ja Espanjan romahdus on estettävä hätäluotoilla. Liittovaltiokehitys kielletään, kunnes se on jo todellisuutta. Euroopan komission erottaa Euroopan hallituksesta enää vain se, ettei komissiota valita demokraattisesti. Toiminnalle on leimallista, että kiellettyjä asioita aletaan toteuttaa pakkotoiston lailla yhä uudestaan ja yhä kovemmilla panoksilla.

Viimeisimmän huippukokouksen myötä perustuslakiin ollaan kirjaamassa kohtia, joilla sementoidaan joukkotyöttömyys ja taantuva talouskehitys koko Eurooppaan. Pankkisektoria ei kansallisteta, eikä lohkota, eikä laiteta kuriin sääntelyn keinoin. Pankkiireja ja poliitikkoja ei laiteta oikeuden eteen vastaamaan aiheuttamistaan tappioista. Sen sijaan rahoitusvakausvälineestä tehdään vakuutusyhtiö ja keinottelutaloutta kannustetaan uusille kierroksille kuin käärmettä pyssyyn.

Suostunnan tuottaminen

Hintojen nousua vastustetaan perinteisessä talousopissa kaikin keinoin. Kuitenkin kiinteistöjen, osakkeiden ja muun arvopaperiroskan korkeita hintoja pidetään taivaasta satavana mannana, eikä näiden hinnannousua pidetä inflaationa. Sade, tuuli ja pakkanen pieksevät taloa 20 vuotta, sen kunto rapistuu, mutta hinta kaksinkertaistuu.

Hurraa, varallisuus on kaksinkertaistunut, nyt voinkin ottaa kaksi kertaa enemmän velkaa ja maksaa neljä kertaa enemmän vähennyksiä pankille! Samalla logiikalla Euroopan poliittinen johto ajattelee, että työntekijän tuottavuus ja arvo kaksinkertaistuvat, kunhan sitä vain pieksetään tarpeeksi. Kyseessä ei ole niinkään taloudenhoito vaan toimintaa selittää vakavat taipumukset perversioihin.

Markkinavoimien ruoskintalaitteeseen

Jos vallitsevaa taloustiedettä selittää parhaiten freudilaiset käsitteet niin nykyinen talouspolitiikka kopioi toimintamallinsa rutolta, kupalta ja muilta degeneroivilta taudeilta. Poliittiset päättäjät ovat sitoneet itsensä markkinavoimien ruoskintalaitteeseen. Kidutuksen aikana minuus katoaa, mitä poliittiset johtajat etsivät kansojensa ruoskimisesta. Herderin henki leijailee Euroopan yllä.

Olli Rehn sovittelee jo ruttonaamaria seuraavia velkaorgioita varten. Sen sijaan, että Euroopan johtajat pyristelisivät tästä laitteesta irti, he käyttävät kaiken energiansa uusien entistä väkivaltaisempien sidonta- ja penetraatiomekanismien kehittelyyn.

Tervetuloa sadomasokapitalismi!

Addendum 18.11. Sadomasokismi perustuu vapaaehtoisuuteen ja turvasanalla voi aina lopettaa liian rankaksi käyneen mäiskeen. Euroopan kansat eivät enää kaikelta pieksämiseltä kuitenkaan muista tätä turvasanaa, joka on kommunismi. Velkaorgioiden saadessa entistä verisempiä piirteitä, kidutushäkkyrään sidotuille Euroopan kansoille ei jää muuta vaihtoehtoja kuin sadistisesti anella ja vaatia, että piiskat, remmit ja polttoraudat suunnattaisiin naapurikansojen perspakaroihin.

Facebook-kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *